Sukupuolen tärkeys?

”Miten nopeesti viikot on menny, kohta tiedätte kumpi sieltä tulee.”

”Sitten vaan jännittämään kumpi sieltä tulee.”

”Kumpi teille on tulossa?”

”No sitte se on varmaan tyttö”

”Se on varmaankin poika”

Nämä on näitä lauseita joita olen jo kuullut monen ihmisen suusta vaikka viikkoja on täydet 15.

Mietittiinkin herra Kurdin kanssa, että mitä jos ei halutakkaan tietää vauvan sukupuolta ennen hänen syntymää. Tai ainakin jätän kertomatta, jos se ultrassa paljastuisikin.Rasittavaa on se, että etenkin kuopuksen syntymän jälkeen miehen kaveri kehtasi mainita siitä. Kuinka hienoa on, kun hänen veljen vaimo odottaa poikaa. Toki olisi varmasti hiljentynyt, jos mies olisi ymmärtänyt sanoa ettei sillä sukupuolella ole väliä kunhan vauva on terve ja hänet saa elävänä käsivarsille. Tuntuu ettei moni ihminen ymmärrä millainen lahja se on, kun lapsi todetaan terveeksi ja lapsella on jokainen elin paikoillaan. Ajatellaan ettei siellä ultrassa ole mitään poikkeavaa ja mennään katsomaan ultraan vauvan sukupuolta. Unohdetaan myös se, että se rakennettu pilvihattara voi romahtaa. Vaikka rakenneultrassa olisikin kaikki hyvin.Tiedän etten pysty tämänkään raskauden kulkuun vaikuttaa yhtään mitenkään, mutta luutavasti rakenneultran jälkeen tulen olemaan järkyttävässä paniikissa. Viimeksi  äitiysneuvolassa terveydenhoitaja kyseli omia tuntemuksia raskaudesta ja synnytyksestä. Oikeastaan tällä hetkellä olo on positiivinen, ainakin raskauden osalta. Synnytyksen osalla pelottaa se, että vuodan kuiviin tai ettei istukka irtoa taas suosiolla. Postilaatikkoon tipahti vielä sikeltä ajanvarauskirje, joka on nätisti aseteltu mikron päälle odottamaan.Ensiviikolla olisikin sitten se kauhulla odotettu sokerirasitus.. Terveydenhoitaja katseli siihen malliin pois lähtiessäni ”sitten kun soitat, jos siis tarvitset sokeriseuranta ohjeet ja tarvikkeet. Niin muistathan ottaa ajan ennen joulua” Ehkä pieni hymy nousu huulille molemmilla.Lisäksi ensiviikolla on aivokurjettoman beben lääkäri. Normaali neuvola lääkäri siis. Äitiysneuvola käynnillä terveydenhoitaja mittasi ja punnitsi. Pituus meni keski- ja yläkäyrän välissä tasaisesti. Paino oli pompsahtanut keskikäyrältä hieman ylös  (viimeksi oli laskenut hieman sen alle), joten erinomaisesti on kasvanut.Äitiysneuvolassa minun verenpaine oli 93/74 eli hieman alhainen yläpaine. Paino oli 200g/vk. Vauvan sykkeet 150+. Ja pissa puhdas. Sain myös influenssarokotuksen..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *