👣Raskausviikko 33+0 👣

Heh, tĂ€ssĂ€ tuntee itsensĂ€ raihnaiseksi ja vanhaksi. Jalat turvoksissa, naama finneillĂ€ ja rinnoista suorastaan pursuaa keltaista mömmöÀ ulos.. KĂ€vely on osoittanut vaikeuden merkkejĂ€. Mutta sitkeĂ€sti kĂ€velen silti eteenpĂ€in. Sen lisĂ€ksi lempitakki ei enÀÀ mahdu kiinni. Jos joku nyt ihmettelee, ettĂ€ miten tĂ€mĂ€ on mahdollista niin voin kertoa ettei tĂ€mĂ€ ole mikÀÀn ihme. Jokaisessa raskaudessa vatsa on ottanut kasvuspurtin omiin mittoihinsa. TĂ€ssĂ€ tapauksessa tĂ€mĂ€ spurtti tuli vasta rv 33, eli ihan ymmĂ€rrettĂ€vÀÀn aikaan. LisĂ€ksi vauva on kÀÀntynyt jotenkin hassuun asentoon. Liikkeet tuntuu lĂ€hinnĂ€ tuolla alhaalla vasemmalla ja vĂ€lillĂ€ tuossa edessĂ€. Eli kiinnittynyt ei ole, mutta osaa vĂ€lillĂ€ liikkua niin, ettĂ€ liikkeet sattuu tuolla alhaalla. Mutta yöllĂ€ potkii oikeaa kylkeĂ€. Eli kÀÀntyy raivotarjontaan ja pois. TĂ€ssĂ€hĂ€n on vielĂ€ aikaa kÀÀntyillĂ€ ja vÀÀntyillĂ€. Esikoinen kÀÀntyi pÀÀalaspĂ€in vasta rv 36 ja toisiksi vanhin rv 34.  SelvĂ€sti on kyllĂ€ vauva kasvanut, koska liikkeet on muuttunu laahaaviksi ja kivuliaiksi. Supistelee niin, ettĂ€ ne tuntuu kivuliaana aaltona tuolla selĂ€ssĂ€ ja kipu siirtyy tuonne etupÀÀhĂ€n alas. VĂ€lillĂ€ vihloo tuonne alas, kun bebe liikkuu.

TĂ€mĂ€ viikko on tuntunut erityisen raskaalta johtuen siitĂ€, ettĂ€ tasan rv 33+0 menin Ă€itiyspolille lÀÀkĂ€rin ultraukseen tuon 1-vuoden ikĂ€isen aivokurjettoman rinsessan liikkumattomuuden takia. VĂ€hĂ€n mieltĂ€ kuitenkin rauhoittaa se, ettĂ€  sikellĂ€ ultrasi erikoislÀÀkĂ€ri vauvan rakenteet lĂ€pi. Ns. Rakenteellista poikkeamaa ei pitĂ€isi olla tĂ€llĂ€ kertaa. TĂ€mĂ€ raskaus on mennyt hyvin ja tietenkin toivon myös lopunkin sujuvan. Neuvola on taas n.viikon pÀÀstĂ€, kun viikkoja on 34+3. Hormoonit tekee selvĂ€sti omaa sÀÀtöÀÀn ja tunteet ailahtelee miten sattuu.

rv 32+0.

Autokoulu ahdistaa aivan ÀlyttömÀsti ja tekisi vaan mieli luovuttaa asian suhteen. Synnytyksen jÀlkeinenkin aika tuntuu ajateltuna aivan ÀlyttömÀltÀ ja stressaavalta. Herra Kurdi suunnittelee avaavansa firman juuri sillon.. LisÀksi tÀssÀ on tÀmÀ korona riasana. Joudun ilmeisesti menemÀÀn taksilla sairaalaan ja itseÀ suorastaan NOLOTTAA jo valmiiksi kuinka kroppa aiheuttaa kivuliaita supistuksia ja itse varmaan pillitÀn koko matkan. Joudun yksin synnyttÀmÀÀn joten sekin on vÀhÀn uusi asia. En saa aikaiseksi edes katsoa niitÀ pieniÀ vauvan vaatteita. Tuolla ne kaapissa on pölyyntymÀssÀ. Sairaalakassia en edes kuvittele pakkaavani ennen rv 38. Alkoi naurattamaan se, ettÀ ennen olisin pakannut kassin jo nyt valmiiksi. Ja viikannut vauvan vaatteet valmiiksi lipastoon. Nyt en vaan miellÀ sen olevan tÀssÀ kohtaa raskautta ajankohtasta.

Ahtasin takin kolmannen lapsen odotusajalta pÀÀlle.

Mutta niihin ”parempiin” asioihin. Tuo meidĂ€n kuopus sai 1v syntymĂ€pĂ€ivĂ€ lahjaksi taaperokĂ€rryn. HĂ€n repĂ€si ja lĂ€hti vĂ€littömĂ€sti kĂ€vellen työntĂ€mÀÀn kĂ€rryĂ€ eteenpĂ€in. LisĂ€ksi on alkanut seisomaan ilman tukea. Ei voi kĂ€sittÀÀ kuinka hienosti hĂ€n on oppinut asioita. Ensikuussa olisi taas fysioterapia tapaaminen (en kyllĂ€ tiedĂ€ toteutuuko tĂ€mĂ€, koska korona jyllÀÀ vai soittaako mahdolliaesti fyssari minulle). Mutta tulee kyllĂ€ tuo fyssari yllĂ€ttymÀÀn iloisesti.

Vastaa

SÀhköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentÀt on merkitty *